«Брат», «Бригада» і «Слово пацана»: як російські фільми формують справжній «рускій мір»

15 Грудня 2023, 15:00
Фільмами «Брат» і «Брат-2» почалося наповнення потрібним змістом так званого «руского міра», 6383
Фільмами «Брат» і «Брат-2» почалося наповнення потрібним змістом так званого «руского міра»,

Можливо, хтось не згоден, але я переконаний, що такі відомі російські фільми, як «Брат», «Бригада» та «Слово пацана. Кровь на асфальте» є культурними феноменами, які сформували образ сучасної російської держави, звісно, в особі влади, народу та їх взаємин.

Ці фільми мають важливе значення для розуміння російської політики та культури з кінця 90-х років минулого століття і досі. Вони показують, що російська влада використовує культуру для формування образу російського народу, який є агресивним, ворожим і готовим до насильства.

У нас помилково вважать, що ці три серіали є окремими продуктами, незалежними один від одного. Це помилкове уявлення. Насправді всі перелічені фільми фактично є продовженнями один-одного, всі вони мають єдину чітку мету.

Серіалом  «Слово пацана. Кровь на асфальтє» Путін разом із чекістами, що керують країною-агресоркою, завершили довготривалий етап формування і створення нового російського народу та окреслили основні перспективи його найближчого майбутнього. Все, що набудували чекісти, можна назвати умовним рейхом, бо схожість сучасного російського рейха з рейхом Адольфа Гітлера абсолютна. На жаль, це майбутнє стосується і нас, і усього світу. Чому так? Давайте розберемося.

«Брат», «Брат-2» − початок формування російського рейху

Фільмами «Брат» і «Брат-2» почалося наповнення потрібним змістом так званого «руского міра», а також було запущено процес формування сучасного російського народу. У цих фільмах вперше були окреслені образи ворогів росії: колективний захід і особливо США, а також  був посланий чіткий сингал усім носіям всього руского в голові: на Україну прийдеться нападати. «За Севастополь атвєтітє», – пам’ятаєте? Даніла Багров для російської влади є ідеальним образом руского чєловєка, саме тоді вони (російська влада) і почали його формувати.

Головна риса цього чєлавєка – ненависть. Нетерпимість на рівні генетики. Даніла Багров – простий російський хлопець, який усіх ненавидить: німців, кавказців, американців, чорношкірих, євреїв і нас, українців. Це потім з’явилися Соловйови, Скабєєви, Симоньяни, а спочатку був Даніла Багров та його рідний брат.

На жаль, дуже багато українців бачили своє і рідне в сюжеті цього фільму. І кількість українців, яких батьки називають Даніла, – тому підтвердження.

«Бригада» − сам процес формування російського рейху

Закріплення образу руского чєловєка відбувалося у серіалі «Бригада», коли у мізках глибинного народу відбулася трансформація: бандит, вбивця, рекетир та гопник став прикладом для молоді, та і не тільки для неї.

 Учасники банди злочинців стали кумирами, а їхній стиль життя – нормою і прикладом для наслідування. Однак, червоною ниткою у фільми проходить наратив, що все в цій країні вирішує ФСБ, тому фінал серіалу – красномовний доказ такої тези.

«Слово пацана. Кровь на асфальтє» − завершальний етап

Ну і наприкінці ми бачимо фінал епопеї з формування агресивної орди – серіал «Слово пацана. Кровь на асфальтє».  Цей серіал  демонструє, що перетворення народу, населення, людей рф в одну велику дворову банду, завершено. Необхідна субкультура, або «общність», сформована, подальші дії окреслені. Дєліть асфальт – це не про минуле, це про плани на майбутнє. А для цього потрібна слухняна зграя, яка беззаперечно буде виконувати накази ватажка.

Індивідуальне – ніщо, колективне – все. Всі підкоряються колективу, його вимогам і стилю життя. Слово ватажка – наказ для виконання, а не привід для дискусії. Хто не хоче так жити – буде знищений, хто вирішить зістрибнути − буде покараний. Публічно! Є друзі, є вороги і є мета. «Хаді Такташ – весь город наш» – це і є мета. Світове панування без ненависних ворогів, які постійно повчають.

Цей фільм — не про історію казанських молодіжних угруповань 70-80 -х років минулого століття, це про майбутнє росії, яка вже готова ділити асфальт в усьому світі.

P.S. Найкращою українською відповіддю було б створення свого серіалу про колишніх «бігунів» з Кривого Рогу, українською мовою, в якому б головні герої, або головний герой формує колишніх друзів з угрупування з району і разом із ними йде боронити свій квартал, своє місто, свою країну від російської армії.

на фото криворізькі бігуни
на фото криворізькі бігуни

Бігунизагальна назва малолітніх кримінальних угрупувань або субкультур, що діяли в Кривому Розі в 1985—1995 роках. Загалом за цей час в кримінальних заворушеннях загинуло близько 30 та було поранено понад 1 500 дітей. За деякими даними загиблих було близько 300

Коментарі
21 Грудня 2023, 18:21
Ракова пухлина рускаваміра ще довго буде тероризувати планету. На жаль...
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024