Начальник Волинської обласної військової адміністрації розповів про враження від поїздки на Бериславщину

14 Вересня 2023, 10:25
Юрій Погуляйко 1076
Юрій Погуляйко

Начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко  розповів про  враження  від поїздки на звільнену частину Херсонщини.

Про це Юрій Погуляйко розповів в ефірі  «Єдиного телемарафону», інформує пресслужба Волинської   обласної військової адміністрації.

«Майже 60 днів тому розпочались відновлювальні роботи у Благодатівці. За цей час я також їздив, спілкувався із місцевими та зрозумів, що окрім відбудови, цей проєкт допомагає нам розуміти один одного з півслова», – поділився Юрій Погуляйко.

До слова, один із волонтерів-волинян відзначив, що не розумів масштабів лиха та горя, доки не побачив все на власні очі. Працівники попередніх бригад розповідали, що місцеві жителі у знак вдячності вже запрошують їх на відпочинок до себе, коли завершиться війна.

В повідомленні зазначено, що відбудовувати Благодатівку їздили добровольці із Камінь-Каширської, Горохівської, Колківської, Торчинської, Цуманської, Підгайцівської, Боратинської, Смідинської громад.

«Навіть голови громад їздили. Це теж важливо. І це далеко не всі. Не виключено, що це переросте і в міцну дружбу. І якщо буде потреба у нашій допомозі, то звичайно будемо долучатися і до наступних проєктів», – запевнив очільник Волинської області.

Довідково: Волинська область у проекті «Пліч-о-пліч» відповідає за село Благодатівка, Бериславського району. Через російську агресію там зруйновано три вулиці: Миру, Набережну та Шевченка. Пошкоджено 93 будинки, з них 17 повністю зруйновані. На сьогодні завершено перекриття 20 будинків. Розпочала роботу бригада будівельників, які замінюватимуть та встановлюватимуть двері і вікна. Також ремонтуватимуть фасади.

Район.Берислав інформував, що Волинь відбудовуватиме село Благодатівка Херсонської області.

Читайте також: Фахівці з Волині почали відбудовувати зруйновані села Милівської громади.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024