Виявили 11 катівень російських окупантів на звільненій Херсонщині

09 Грудня 2023, 10:35
Виявлено 11 катівень російських окупантів на звільненій Херсонщині 388
Виявлено 11 катівень російських окупантів на звільненій Херсонщині

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що на звільненій Херсонщині виявлено 11 катівень, де російські окупанти утримували та катували українських цивільних, у тому числі дітей.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України у фейсбуці

За словами Костіна, катування в Росії не є випадковими, а є спланованою державною політикою. Він також зазначив, що на всіх територіях, звільнених від ворога, виявлено 104 катівні. Найбільша кількість катівень виявлена у Харківській області — 25, Запорізькій — 18, Херсонській — 11 та Донецькій — 10.

Генпрокурор акцентував, що якщо для повернення військовополонених існують міжнародно-правові механізми, то щодо цивільних утримуваних та депортованих дітей такі механізми відсутні. Він закликав міжнародну спільноту максимально мобілізувати зусилля для створення таких механізмів.

Костін також згадав розмову з американською правозахисницею Керрі Кеннеді, яка сказала, що у України є унікальний шанс зробити все для українських дітей, які зазнали примусової депортації.

«Це справедливо і для інших видів воєнних злочинів. Україна б’ється за свободу у найбільшій війні з часів Другої світової. Багато викликів ми долаємо вперше за 75 років. І ми не маємо права зупинитися. Не лише заради України. Адже наша перемога означатиме свободу від страху для всього вільного світу», — наголосив Костін.

Відкриття нових катівень на звільнених територіях України є ще одним підтвердженням того, що російська агресія є геноцидом українського народу. Катування є серйозним порушенням міжнародного права та не можуть залишитися безкарними.

Район.Берислав інформував, що у Бериславському районі, що на Херсонщині виявили поховання чоловіка, якого катували російські окупанти.

Читати також: Російська агресія в Україні: США висунули обвинувачення чотирьом російським військовим у воєнних злочинах в Бериславському районі

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024