На території Борозенської громади зняті карантинні обмеження

18 Січня 2024, 15:15
Ілюстраційне фото 291
Ілюстраційне фото

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації прийнято рішення про зняття карантинних обмежень на території Борозенської територіальної громади.

Про це повідомляє начальник Бериславської районної військової адміністрації  Володимир Літвінов.

В повідомленні зазначено, що крім зняття карантинних обмежень, також комісія вирішила продовжити проведення роз'яснювальної роботи про небезпеку поширення африканської чуми свиней, недопущення безконтрольного переміщення домашніх тварин та проведення клінічного огляду свинопоголів'я при подвірних обходах в населених пунктах.

 В Бериславській районній військовій адміністрації наголосили, що в разі появи випадків захворювання, загибелі свиней  місцеві мешканці повинні негайно повідомляти відповідні органи.

«Також, наголошено на необхідності вжиття невідкладних заходів щодо припинення діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі живими тваринами, продуктами тваринного походження та реалізацію даної продукції на ярмарках, виставках тощо, де не організовано роботу лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи», йдеться в повідомленні.

Читати також: Сказ на Херсонщині: у Високопільській громаді виявлені хворі тварини

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024