«Я дуже скучив за футзалом», – Дмитро Бербенцев

29 Січня 2024, 20:00
ДмитроБербенцев 3794
ДмитроБербенцев

Зустрів Дмитра Бербенцева, колишнього капітана херсонського футзального клубу «Продексім» в Івано-Франківську на матчах Кубку України з футзалу вікова категорія U-15.

Дружні обійми земляків, яких розкидала доля по різним куткам України. Спогади, розмови про футзал, спомини, звісно про дітей та дитячий спорт.

Дмитро Бербенцев − майстер спорту України  з футзалу, 4-х разовий Чемпіон України з футзалу у складі  команди МФК «Продексім» (сезони 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20) багаторічний капітан команди;

 Срiбний призер (сезон 2020/21);

Бронзовий призер (сезон 2015/2016);

Володар Кубку України з футзалу (2021),

Володар Суперкубку України 2021 року.

Дмитро Бербенцев грав і на міжнародній арені, а саме у Лізі Чемпіонів (Кубку УЄФА). Працював виконуючим обов’язки головного тренера МФК «Продексім». Тренер  СК «Чемпіон» місто Ізмаїл Одеської області, також він є військовослужбовцем  Національної Гвардії України.

Дмитро Бербенцев під час офіційної презентації Хаві Родрігеса в якості головного тренера МФК «Продексім»
Дмитро Бербенцев під час офіційної презентації Хаві Родрігеса в якості головного тренера МФК «Продексім»

У сюжете Дмитро Бербенцев розповідає про перші дні повномасштабного вторгнення, виїзд з окупованого Херсона, службу в НГУ

В Івано-Франківськ  Дмитро привіз команду хлопців 2009 та 2010 років народження на змагання Кубку України.

Спільне фото з гравцями НФК «Ураган»
Спільне фото з гравцями НФК «Ураган»

Про його сучасну роботу тренером поспілкувався після гри команди «Чемпіон» з Ізмаїлу з франківською Академією НФК «Ураган». Ці дві команди грали за 5-6 місце

Команда «Чемпіон» Ізмаїл Одеська область
Команда «Чемпіон» Ізмаїл Одеська область

Про результати Кубку України з футзалу у віковій категорії U-15 детально в матеріалі видання Район.Спорт.

– Які ваші враженні від турніру?

– Я дуже скучив за футзалом.  Це дитячий турнір, але помітив комбінації, награвання, тактику, які притаманні гравцям дорослих команд.  В багатьох командах побачив професійні дії збоку юних футзалістів. Саме цього не вистачало нашій команді.  Ми з хлопцями тільки розпочинаємо свій шлях у футзалі. Коли їхав на цей турнір то хотів подивитися рівень їх однолітків, а також щоб самі хлопці зрозуміли над чим їм треба працювати, щоб вигравати. Бо ми налаштовані саме вигравати. Я думаю що цей турнір дуже  підштовхне розвиток  наших хлопців.

– Як виникла ідея створити спортивний клуб?

– Виникла ідея  так: декілька дітей почали  ходити до мене на індивідуальні заняття, потім коли їх кількість почала збільшуватися  вирішили, що можливо треба створити клуб. Щоб приймати участь у змаганнях, щоб був повноцінний тренувальний процес і поступово почала створюватися команда. Спочатку вихованців було двоє,  потім четверо, шість, а коли вже стало біля десяти ми почали орендувати майданчик і вже займатися як професійна команда. Через півтора місяці ми заявилися на перші змагання.

Останні настанови
Останні настанови

– Багато дітей займається у вашому клубі?

– Зараз у нас займається близько ста дітей. Вікові категорії починаючі  з 2006,2007, 2008 року народження, самі наймолодші це діти 2018 року народження. Причому ці діти вже показують результати.

– Вихованці грають у футбол? Чи футбол/футзал?

– Ми поки не розділяємо, граємо у все і приймаємо участь у всіх змаганнях. Великий футбол, змагання 6 на 6 проходять в Ізмаїлі, ми там граємо, є футзал у місцевому Палаці Спорту.

– Скільки в клубі працює тренерів?

– Є три тренери. З футболу, тренер воротарів та з фітнесу.

Останні настанови
Останні настанови

–Ваші особисті плани, та плани клубу?

– План такий, поступово крок за кроком розвиватися. Ми вже граємо в Чемпіонаті України в першій Лізі у великий футбол, спробували свої сили у змаганнях Кубку кураїни з футзалу U 15, хочемо щоб поступово всі вікові групи нашого клубу мали можливість грати, бо ми зараз турніри в основному граємо двома віковими групами 2009-20010 роки народження та Україну у футбол граємо футболістами 2007-та 2008 років народження. Хочемо грати усіма віковими групами і у футбол і у футзал, саме на всеукраїнських змаганнях.

Команда Чемпіон тренується в місті Ізмаїл Одеської області.  Кого зацікавить  інформація про СК «Чемпіон» або  виникне бажання спробувати свої сили у футболі, то  всю необхідну інформацію можна знайти  в  instagram команди.

 

Коментарі
29 Січня 2024, 18:48
Так це його батько став колаборантом?
29 Січня 2024, 18:49
Це його батько став колаборантом?
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024