Колишні гравці херсонського Продексіму «розтрощили» хмельницький «Сокіл»

21 Січня 2024, 14:35
У «валідольному» матчі франківський «Ураган» переміг команду «Сокіл» з Хмельницького 1579
У «валідольному» матчі франківський «Ураган» переміг команду «Сокіл» з Хмельницького

У «валідольному», багатому на емоції матчі франківський «Ураган» переміг свого принципового суперника команду «Сокіл» з Хмельницького.

Кореспондент видання Район.Берислав був присутнім на цьому матчі

Офіційна інформація

Матч 18-го туру чемпіонату України серед команд Екстра-ліги між НФК «Ураган» з Івано-Франківська та хмельницьким «Соколом», закінчився перемогою  «драконів» з рахунком 5:2.  До  розгрому хмельничан долучилися і колишні гравці  херсонського Продексіму − Петро Шотурма (він відзначився двічі) та Ігор Корсун.

Статистика матчу:

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Сокіл» (Хмельницький) – 5:2 (2:2)

«Ураган»: Юрій Савенко (Тарас Левандівський, 40) – Микола Грицина, Михайло Грицина, Мар’ян Масевич, Андрій Британ – Ігор Корсун, Петро Шотурма, Назар Швед, Артем Фаренюк, Станіслав Моспан, Ілля Приходько, Андрій Ткачук

Головний тренер: Максим Павленко

«Сокіл»: Сергій Шевченко (Ярослав Кожуховський, 17) – Даніїл Чижик, Андрій Хамдамов, Костянтин Абзалов, Кирило-Ілля Бабак – Богдан Токар, Микола Сохорук, Олег Гуцуляк, Вадим Данилюк, Владислав Первєєв, Андрій Богославський, Олександр Орган – Богдан Бабенко

Головний тренер: Роман Ковальчик

Арбітри: Євген Гордієнко (Одеса), Ярослав Сторожук (Львів)

Голи: Андрій Британ, 12, Назар Швед, 17, Петро Шотурма, 34,38, Ігор Корсун, 36 – Микола Сохорук, 18, Костянтин Абзалов, 20

Попередження: Ігор Корсун, 33 – Даніїл Чижик, 25, Кирило-Ілля Бабак, 29

На 39-й хвилині Петро Шотурма не реалізував 10-тиметровий.

Передісторія протистояння

Треба розповісти передісторію сучасного протистояння цих двох команд.

У листопаді спалахнув скандал в чемпіонаті України з футзалу. НФК «Ураган» повідомив про побиття свого гравця представниками Сокола.

Футзальний клуб Ураган опублікував заяву щодо подій після недограного виїзного матчу проти хмельницького Сокола в рамках чемпіонату України.

«Після виходу з роздягальні, на сходах спорткомплексу, один з гравців команди Ураган почув на свою адресу нецензурну лайку, яка продовжилась застосуванням фізичної сили з нанесенням тілесних ушкоджень. Ініціатором цього побиття був один з колишніх спонсорів команди Сокіл. До побиття також долучився один з тренерів хмельничан.

В масову бійку це не переросло завдяки усвідомленням гравцями Урагану наслідків необережних дій. Факт цих ганебних дій занесено в протокол матчу. Віримо, що буде прийняте справедливе рішення щодо унеможливлення повторень подібних інцидентів в майбутньому, адже таким вчинкам не місце в спорті та житті», – йдеться в заяві на клубній Facebook-сторінці.

«Сокіл» відреагував на це заявою до Комітету з етики та чесної гри Української асоціації футболу. В ній хмельничани заперечували побиття, називаючи викладену в заяві «Урагану» інформацію неправдивою:

«Поширена у вищезгаданій заяві інформація  не відповідає дійсності, викладена неправдиво, через що принижує честь, гідність та ділову репутацію Клубу, а також завдає шкоди його інтересам», − було зазначено у заяві хмельницького клубу.

Після таких подій шість з десяти команд Екстра-ліги вимагали виключити зі змагання свого суперника – хмельницький «Сокіл», а керівництво Асоціації футзалу України заявило, що усі матчі «Сокола» в цьому сезоні перенесено з питань безпеки.

Традиційне рукостискання команд

Після завершення матчу, команда «Сокіл» відмовилася  від традиційного рукостискання команд, а її головний тренер не  прийшов на  післяматчеву пресконференцію.

Свідоме порушення футзалістами хмельницького  Соколу принципів та традицій  Fair Play повинно стати предметом розгляду відповідних дисциплінарних  структур   Асоціації футзалу України.

Також необхідно констатувати, що на матчі було зафіксовано багато суддівських помилок, які нажаль вплинули  емоційну складову поєдинку.

Якість їх роботи можна оцінити  подивившись матч у запису на каналі АФУ у YouTube.

Післяматчеві коментарі

На післяматчевому брифінгу головний тренер НФК «Ураган» Максим Павленко зазначив, що він задоволений і результатом гри і відношенням футзалістів.

«Як результат так і відношення хлопців просто на відмінно. Ми розуміли який суперник буде проти нас. Тому що вони зіграли  в нічию з ХІТом та  виграли  у команди  «AURORA-CLUST». Вони підтвердили свій клас за рахунку 2: 0 не на їх кристь. Другий там вважаю був більше за нами в нас було більше моментів, ми їх більше реалізували, втілили в голи і довели матч до своєї перемоги.», − зазначив він

На офіційному сайті ФК «Сокіл» пресслужба команд опублікувала розлогий коментар  головного тренера команди  Романа Ковальчика.

На думку головного тренера  Сокола  його команда достатньо правильно вела гру, по гольових моментах і індивідуальній роботі так складалося, що моменти йшли і в одні, і в інші ворота.

«І ми ще до того, як рахунок став 0:1 і 0:2, мали свої моменти, щоб повести в рахунку. Тому рахунок по першому тайму був закономірним. Але за шість хвилин до фінальної сирени деякі гравці виявилися такими, що на них ще не можна покластися в критичні моменти, втратили концентрацію і припустилися ключових помилок. «Ураган» цим скористався, але гра була такою, що вона могла скластися в обидва боки», − наголосив Роман Ковальчик.

Наразі, після зіграного НФК «Ураган» продовжує очолювати турнірну таблицю Vbet Екстра-ліги (16 матчів, 43 очки).

Наступного тижня на «драконів» очікує подвійне дербі. 25 січня, НФК «Ураган» прийматиме львівську «Енергію» вдома, а вже 28 січня, у Львові на «Боско-арені» команди зустрінуться в рамках 19-го туру Vbet Екстра-ліги.

Також зазначимо, що колишній воротар МФК «Продексім» і тренер воротарів цієї футзальної команди Дмитро Холоша пішов на співпрацю з окупаційною владою.

Район.Берислав інформував, що ексголкіпер херсонського Продексіму Кирило Ципун – у топ-5 найкращих гравців 12 туру польської Екстракласи.

Читати також: Відразу декілька колишніх гравців Продексіиму зустрілися на матчі «Ураган» - «Aurora-Clust»

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024